Zorgvlied

Begraafplaats en crematorium Zorgvlied is prachtig gelegen aan Amstel, Amsteldijk 273. Er zijn twee steigers dus u kunt er ook met de boot naar toe varen. De sfeervolle begraafplaats is in 1880 aangelegd en heeft met rijke historie aan graven.

Zorgvlied beschikt over een monumentale aula uit 1930 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. De aula is voorzien van moderne geluidsapparatuur en biedt 80 zitplaatsen en rond de 100 staanplaatsen. Voor intieme bijeenkomsten tot 25 mensen kunt u het sfeervolle Chalet huren. In de zomer wordt de buitenaula geopend. Voor de nazit/condoleance kunt u terecht in het paviljoen, met terras.

Begraven op Zorgvlied

U kunt bij Zorgvlied een particulier graf pachten voor tien jaar of een veelvoud daarvan met een maximum van 100 jaar. Na de looptijd van tien jaar kunt u het graf steeds met tien jaar verlengen. ’t Lalibellum is ervoor degenen die geen eigen graf wensen, maar prijs stellen op een gemeenschappelijke plek. Er zijn ook ecologische grafwijken ’t Varenveld, Nimrod en De Vlindertuyn.

Waarom kiezen voor een begrafenis op Zorgvlied: 

  • Goed bereikbaar met auto en fiets (minder goed met openbaar vervoer)
  • Ligging aan het water, dus ook met boot bereikbaar
  • Keuze tussen grote aula of kleine aula
  • Prachtig gedenkpark, met bijzondere graven en veel keuzemogelijkheden.
  • Opbaren op Zorgvlied kan ook: in het Chalet
  • Gratis parkeren met blauwe kaart
  • Jaarlijks lichtjesavond op 24 december

De gemeente Amstelveen is eigenaar van Zorgvlied, ondanks haar ligging op Amsterdams grondgebied. Zorgvlied heeft zelf geen uitvaartverzorgers in dienst, maar werkt met onafhankelijke uitvaartondernemers, zoals Zielhuis Uitvaart. Voor meer informatie over de locatie en de kosten voor een uitvaart op Zorgvlied, bel naar: 06 267 930 77