Uitvaartcentrum in Amsterdam

Zielhuis Uitvaart is een onafhankelijk uitvaartverzorger en werkt met elk uitvaartcentrum in Amsterdam. U heeft bij ons vrije keuze voor een uitvaartcentrum in Amsterdam dat u het meest geschikt lijkt.

Afscheidskamer

Als opbaren thuis niet kan of gewenst is en u toch een ‘eigen plek’ wilt en niet gebonden wilt zijn aan bezoektijden van een uitvaartcentrum, is het huren van een afscheidskamer een mooi alternatief. De afscheidskamer, ook wel genoemd 24-uurskamer, kan met eigen spulletjes, bloemen en foto’s persoonlijk gemaakt worden. De afscheidskamers hebben een kleine keuken en koelkast. U ontvangt van ons de sleutels en kunt er op elk gewenst moment naartoe en er familie en vrienden ontvangen. Omdat u prive een afscheidskamer huurt is deze rond de 400 Euro duurder dan algemeen opbaren in een uitvaartcentrum.

Het Afscheidshuis op Eudorinastraat 6 in Amsterdam Noord bevelen aan vanwege de goede service, prijs-kwaliteit en flexibiliteit. Het Afscheidshuis wordt beheerd door ons uitvaartserviceteam Peter de Haan. Er zijn diverse afscheidskamers. Voor condoleance of intieme herdenking kunt u de centrale ruimte met keuken gebruiken. Catering kan zelf of door ons verzorgd worden. Goed bereikbaar, liggend aan de A10-afslag Kadoelen.

Uitvaartcentrum Rk begraafplaats Buitenveldert, op de Fred Roeskestraat 103 heeft drie mooie afscheidskamers met gemeenschappelijke keuken. Er is een prachtige lichte tuinkamer met terras voor een condoleance of intieme herdenking. Goed bereikbaar, liggend aan de A10, met gratis parkeergelegenheid, ook goed per OV bereikbaar

In Noord is het uitvaartcentrum van de De Nieuwe Noorder is gevestigd aan de Buikslotermeerdijk 83. Het is van alle moderne faciliteiten voorzien. Er zijn ook afscheidskamers. Net als in het Afscheidshuis kan er een informele afscheidsbijeenkomst in intieme kring plaatsvinden.

In de Oranjekerk in de Pijp kan alleen een 24-uurs kamer gehuurd worden.

thuis afscheid nemen na overlijden
Afscheid nemen thuis

Uitvaartcentrum in diverse stadsdelen

Naast boven genoemde uitvaartcentra in Noord, Zuid en Watergraafsmeer waar het naast de beschikbaarheid van afscheidskamers ook mogelijk is om op te baren in centrale koeling. Er kan voor een rouwbezoek een kamer gehuurd worden. Voor dit laatste zijn er ook andere mogelijkheden, zoals:

Het Chalet van Zorgvlied is als de crematie of begrafenis daar ook plaats vindt een mooie keus. Uw dierbare is dan de week voor de uitvaart al op de plek van de uitvaart. Rouwbezoek is er op afspraak mogelijk, gedurende kantooruren.

Uitvaartcentrum De Nieuwe Ooster is gevestigd op de Rozenburglaan in de Watergraafsmeer. Familiebezoek zit in de prijs inbegrepen en kan op afspraak. Voor condoleance kan de algemene ruimte gehuurd worden. Op de dag van de uitvaart begeleiden we de direct nabestaanden wandelend over de de mooie begraafplaats met behulp van rijdende baar naar de aula.

Woont u in West dan is wellicht uitvaartcentrum Westgaarde een optie  In Zuid-Oost is het Afscheidshuis van uitvaartcentrum Dela op de Hoorneboog 1 gevestigd.

Niet opbaren

Soms heeft de overledene te kennen gegeven niet opgebaard te willen worden of kiest u als nabestaanden ervoor dat de kist of mand gesloten wordt. Het lichaam moet tot de dag van de uitvaart wel gekoeld worden. De goedkoopste optie is het Afscheidshuis van Peter de Haan uitvaartservice in Amsterdam Noord. Daar is ons depot kisten-manden en opbaarplanken ook gevestigd. Thuis in een gesloten kist kan natuurlijk ook, wij zorgen dan voor het koelelement.

Kosten uitvaartcentrum

Wij informeren u graag over de kosten en mogelijkheden van een uitvaartcentrum bij u in de buurt of van uw keuze. De kosten lopen uiteen vanaf 4o0 Euro tot rond de 1.000 Euro. Bij ieder uitvaartcentrum kunnen rouwbezoeken ingepland worden. Soms zit dit in het tarief en soms berekend het uitvaartcentrum extra kosten per rouwbezoek.

Bel Zielhuis Uitvaart bij vragen of meer informatie over uitvaartcentrum in Amsterdam en de persoonlijke uitvaarbegeleiding die wij bieden: 06 267 930 77

“Toen ik je belde om 12 uur ’s nachts kwam je gewoon om samen met ons mijn moeder te verzorgen. Je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging. Ik gaf je daarna spontaan drie zoenen, zo vertrouwd voelde het meteen.”
Saskia K

“ De afscheidskamer is voor ons een dierbare plek geworden, we wisten niet dat zoiets bestond. Het was fijn dat we zo welkom waren en helemaal onze eigen gang konden gaan, er naar toe wanneer wie wij wilden.
M. van Beek

Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat je ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!” Francine

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.
Herma K.

“In de enorme chaos die ontstond na het plotselinge overlijden van onze vriend B, wisten Robert en Wilma alles in goede banen te leiden. Dat was geen gemakkelijke opdracht met een ingewikkelde samengestelde groep van familie, vrienden en nazaten. Ze laveerde er moeiteloos met alle geduld doorheen. Vooral haar warmte, inbreng, de (nodige) sturing, maar zeker ook de aandacht voor alle betrokkenen waren heel waardevol. Zo hebben we met zijn allen een afscheid kunnen vormgeven die Bas waardig was en paste als een jas.” Karin Klooster