uitvaart zelf regelen banner

Uitvaart zelf regelen in Amsterdam

Steeds vaker willen mensen in Amsterdam de uitvaart, crematie of begrafenis zelf regelen en een actieve rol vervullen bij het vormgeven van het afscheid. Bij Zielhuis Uitvaart krijgt u hiervoor alle ruimte en ondersteuning op maat.

Uitvaart zelf doen

U kunt bijvoorbeeld:
• de laatste verzorging geven
• aangifte doen van overlijden
• de kist of opbaarplank timmeren
• de wade maken, kist beschilderen
• de rouwkaart ontwerpen
• een alternatieve locatie voor de afscheidsbijeenkomst uitkiezen
• de catering, muziek, fotopresentatie en ceremoniebegeleiding zelf doen
• de kist dragen, het bloemstuk maken, et cetera

Een uitvaart, crematie of begrafenis zonder uitvaartondernemer

Het gebeurt zelden dat nabestaanden er voor kiezen de gehele uitvaart zelf te regelen, maar het mag wel. Het is mogelijk om Zielhuis Uitvaart slechts in te huren voor specifieke ondersteuning, denk hierbij aan faciliteiten voor opbaring, helpen bij de laatste verzorging, het regelen van de wettelijke formaliteiten en de logistieke afstemming.

Indien u de gehele uitvaart zelf wilt regelen is het goed om te beseffen dat uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria niet gewend zijn of open staan om rechtstreeks met particulieren te werken en dat u in veel gevallen vooraf moet betalen. De ervaring leert dat al het regel- en papierwerk veel stress kan geven en dit de rust en ruimte om met elkaar bewust afscheid te nemen kan belemmeren.

Aanbeveling uitvaart zelf regelen

Maak een afspraak met Zielhuis Uitvaart voor een informatief adviesgesprek, zodat u ‘als het zover is’ weet wat u moet doen en wat de vereisten en mogelijkheden zijn. Het belangrijkste is dat u de uitvaart organiseert naar uw eigen idee. Een uitvaart moet helemaal kloppen, u kunt het immers niet over doen. Wij geven u alle informatie die nodig is, denken mee en helpen u daar waar gewenst.

Wilt u meer informatie over de uitvaart zelf regelen in en om Amsterdam? Neem dan gerust contact op met Zielhuis Uitvaart: 06 267 930 77

uitvaart buiten cafe amsterdan

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

“Toen ik je belde om 12 uur ’s nachts kwam je gewoon om samen met ons mijn moeder te verzorgen. Je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging. Ik gaf je daarna spontaan drie zoenen, zo vertrouwd voelde het meteen.” Saskia K

“ Het afscheidshuis is voor ons een dierbare plek geworden, we wisten niet dat zoiets bestond. Het was fijn dat we zo welkom waren en helemaal onze eigen gang konden gaan, er naar toe wanneer wie wij wilden. M. van Beek

Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat Wilma ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!” Francine.

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.Herma K.