U bent hier: Home | De uitvaart | surinaamse uitvaart

Surinaamse en Latino uitvaart

Zielhuis Uitvaart verzorgt een begrafenis, crematie of repatriëring van mensen die hun roots hebben in Latijns-Amerika, Suriname en de Antillen.

Wilma den Uijl werkte lang in Suriname, Midden- en Zuid Amerika als trainer en consultant in de gezondheidszorg en community-based projecten. Zij maakte daar kennis met diverse culturele tradities, gewoontes, geloofs- en levensovertuigingen en is bekend met rouwrituelen, zoals een dede oso, velorio, ritueel wassen, misa do setimo dia. Zij spreekt Portugees, Spaans en een klein beetje Sranan.

Door deze ervaring kan Zielhuis bij het regelen van een uitvaart verbinding maken tussen Nederland en het moederland en aansluiten bij u als direct betrokkene.

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

Mijn vriendin was boeddhist, ze had een belangrijke taak in het Zencentrum. Toen ze ziek werd heeft ze gevraagd of daar een afscheidsritueel gehouden kon worden. Twee uur lang liepen mensen stil naar binnen, gingen zitten en waakten bij haar, terwijl zij daar lag, in een zelfgemaakte wade. Ik vond het prachtig, zo helemaal zonder woordenHannah