multiculturele uitvaart banner

Multiculturele uitvaart

Zielhuis Uitvaart staat open voor alle culturele tradities, geloofs- en levensovertuigingen. U kunt bij ons al uw wensen kenbaar maken en de crematie of begrafenis precies zo vormgeven als u wilt. Wij zorgen dat alles naar uw wensen en tradities verloopt en staan garant voor een betaalbare uitvaart, altijd meedenkend en creatief in het besparen van kosten. Ook als u elders verzekert bent kunt u bij ons terecht.

Ook een repatriëring verzorgen wij tegen acceptabele kosten.

Surinaamse en Latino uitvaart

Wilma den Uijl heeft enkele jaren in Suriname, Midden- en Zuid Amerika in de gezondheidszorg gewerkt. Zij maakte daar kennis met diverse culturele tradities en rouwrituelen, zoals een dede oso, velorio, ritueel wassen, misa do setimo dia, swingend in de krepsi-pas met bazuinkoor naar het graf. Zij spreekt vloeiend Portugees en Spaans en ook een klein beetje Sranan, Papiaments.

Wanneer we door emoties worden overmand grijpen we terug op onze moedertaal, dan is het fijn te kunnen rekenen op een uitvaartbegeleider die kan aansluiten bij u als direct betrokkenen. Zielhuis Uitvaart werkt o.a. samen met diverse aflegverenigingen, met dragaman ‘wi kan doe’ en geestelijk verzorgers.

Surinaamse uitvaart zang

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

“Toen ik je belde om 12 uur ’s nachts kwam je gewoon om samen met ons mijn moeder te verzorgen. Je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging. Ik gaf je daarna spontaan drie zoenen, zo vertrouwd voelde het meteen.” Saskia K

“ Het afscheidshuis is voor ons een dierbare plek geworden, we wisten niet dat zoiets bestond. Het was fijn dat we zo welkom waren en helemaal onze eigen gang konden gaan, er naar toe wanneer wie wij wilden. M. van Beek

Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat Wilma ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!” Francine.

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.Herma K.