Groene uitvaart

Veel mensen proberen bewust te leven met aandacht voor de natuur en milieu en vinden het passend om ook voor een milieuvriendelijk afscheid te kiezen. Bij Zielhuis Uitvaart is het werken met duurzame producten geïntegreerd in onze uitvaartservice. Al in 2011 introduceerde Zielhuis Uitvaart Amsterdam de groene uitvaart, waarbij we er voor zorgen dat deze zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijk is. We creëren een waardig afscheid met respect voor mens en natuur. Op deze manier eren we de milieubewuste levensstijl van de overledene waarbij de wensen van de overledene en de nabestaanden uiteraard centraal staan.

Bel Zielhuis Uitvaart voor meer informatie over een Groene uitvaart: 06 267 930 77

Een waardig, passend en milieuvriendelijk afscheid

Hoe een groene uitvaart er precies uitziet is natuurlijk altijd afhankelijk van uw wensen. Samen met u bekijken wij welke milieuvriendelijke uitvaart-alternatieven passend zijn. Om de uitvaart zo duurzaam mogelijk te maken werkt Zielhuis Uitvaart samen met bedrijven die ecologisch verantwoorde producten leveren of het Fairtrade keurmerk of Greenleave label hebben. Omdat de mileubelasting van een uitvaart voor de helft voor rekening komt van het vervoer van de genodigden werken we samen met afscheidslokaties die goed bereikbaar zijn met de fiets en/of het openbaar vervoer. Om uitstoot te verminderen verhuren wij groen uitvaartvervoer: een hybride rouwauto (ook Tesla), uitvaartbus en bakfiets.

Verder kunnen de rouwkaarten elektronisch of op gerecycled papier verstuurd worden. Bij het kiezen van een kist, mand of opbaarplank, urn of grafmonument zijn er vele ecologische opties in ons assortiment. Voor op de uitvaart zelf is kunt u kiezen voor biologische catering, streekproducten en bloemstukken van seizoensbloemen of bloemen uit eigen tuin.

Begraven, cremeren of resomeren

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat er weinig verschil is tussen begraven en cremeren qua milieubelasting. Als er geen groot grafmonument op het graf wordt gezet, lijkt begraven de beste keuze te zijn.

Alhoewel er geen natuurbegraafplaatsen zijn in de directe omgeving van Amsterdam, kan Zielhuis Uitvaart wel een natuurbegrafenis verzorgen vanuit Amsterdam.

Er zijn verschillende natuurbegraafplaatsen in Nederland, maar op Zorgvlied is wel een ecologische grafwijk.

Natuurstenen grafmonumenten zijn zeer milieubelastend vanwege de winning en transport. Er zijn alternatieven, zoals een gerecyclede grafsteen van Circlestone of biosbased composiet.

Resomeren, ook wel ‘watercrematie’ genoemd, dit is een nieuwe techniek die mogelijk in 2025 toepasbaar wordt in Nederland.

Neem contact op voor meer informatie over een groene uitvaart

Spreekt het idee van een groene uitvaart u aan en zou u graag meer informatie willen krijgen over de mogelijkheden in Amsterdam en omgeving? Dan kunt u het beste even contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op 06 267 930 77. Voor het melden van overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken. Voor vragen of voor het maken van een afspraak verzoeken wij u om overdag te bellen. U kunt ons ook via de mail bereiken op info@zielhuis-uitvaart.nl, of vul ons contactformulier in.

M’n tante was altijd met het milieu bezig en wilde weten wat beter was, begraven of cremeren, dat bleek niet uit te maken. Ze koos voor crematie, zo bleef er meer geld over voor het goede doel. Echt mijn tante!! Marlies

 

 

natuur graf natuurbegraafplaats
natuurbegraafplaats de Bilt