crematie zielhuis uitvaart banner

Crematie in Amsterdam

Zielhuis Uitvaart verzorgt zowel crematies als begrafenissen in Amsterdam. Zorgvlied, De Nieuwe Ooster, De Nieuwe Noorder en Westgaarde hebben een crematorium op de begraafplaats. Wij werken samen met alle vier de crematoria in Amsterdam en crematoria in de omgeving van Amsterdam, zoals Crematorium Westerveld in Driehuis, Crematorium Haarlem, Crematorium Zaanstad, Uithoorn of Haarlemmermeer.

Cremeren in Amsterdam

Elk crematorium in Amsterdam heeft weer specifieke mogelijkheden en voordelen. Op Zorgvlied kunt u met elkaar lopend over de  begraafplaats uw dierbare naar het Crematorion begeleiden. Bij de andere crematoria is het wegbrengen tot aan de oven beperkt/niet mogelijk maar zijn de goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en andere faciliteiten weer een pré.
crematorion zorgvlied eigen kist
nieuwe ooster kist omhoog

Alternatieve afscheidslocatie voor crematie

U kunt de afscheidsbijeenkomst op een plek houden waar u graag komt of passender is dan een aula. Een kerk, theater, culturele ruimte of restaurant nodigt uit om een eigen sfeer te creëren, met ruimte en tijd om te herdenken en samen te zijn. Een intieme samenkomst kan ook gewoon thuis, in de tuin of wellicht in het buurtcafé op de hoek. Wij kunnen met u meedenken over een geschikte locatie: er zijn vele mogelijkheden.

Crematiekosten

De uiteindelijke crematorium kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. De huurprijzen van aula/koffiekamer variëren behoorlijk. Het goedkoopste tarief is 500 Euro. Zielhuis Uitvaart informeert u graag over de mogelijkheden en faciliteiten van de verschillende crematoria in Amsterdam en omgeving. Belt u ons gerust om te bepalen welk crematorium het beste past bij uw wensen en budget : 06 267 930 77

Hoe gaat cremeren?

Het cremeren van een lichaam duurt anderhalf uur. Elke overledene wordt afzonderlijk gecremeerd. Bij de invoer in de oven wordt er een vuurvast steentje met een uniek nummer op de kist geplaatst. Na het crematieproces worden de resten verzameld. De grove resten worden gemalen door de cremulator. De edele metalen worden verzameld en aan de Landelijke Vereniging Crematoria (LVC) gegeven: de opbrengsten gaan naar goede doelen.

Na de crematie

Na de crematie kan de as niet meteen mee naar huis genomen worden. Volgens de wet moet het crematorium de as een maand bewaren. Daarna kunt u zelf bepalen wat u met de as wilt doen. U ontvangt van het crematorium ongeveer 2-3 weken na de uitvaart een formulier waarop u kunt aangeven welke bestemming u aan de as wilt geven.
De as kunt u uitstrooien op een plek die iets voor u betekent. U kunt de as in een urn bewaren, in een urnengraf of gedenkmuur plaatsen of bijzetten in een bestaand graf. U kunt de as ook in een sierraad of in een tatoeage laten verwerken.

Crematoria in Amsterdam

De Nieuwe OosterAmsterdam-Oost
De Nieuwe NoorderAmsterdam-Noord
Uitvaartpark WestgaardeAmsterdam-Osdorp
Crematorion Zorgvlied    Amsterdam-Zuid

Crematoria in de omgeving van Amsterdam

WesterveldDriehuis
Crematorium HaarlemHaarlem-Noord
Crematorium ZaanstadZaandam
Den en RustBilthoven
Crematorium AmersfoortAmersfoort
Crematorium HaarlemmermeerHaarlemmermeer

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

“Toen ik je belde om 12 uur ’s nachts kwam je gewoon om samen met ons mijn moeder te verzorgen. Je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging. Ik gaf je daarna spontaan drie zoenen, zo vertrouwd voelde het meteen.” Saskia K

“ Het afscheidshuis is voor ons een dierbare plek geworden, we wisten niet dat zoiets bestond. Het was fijn dat we zo welkom waren en helemaal onze eigen gang konden gaan, er naar toe wanneer wie wij wilden. M. van Beek

Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat Wilma ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!” Francine.

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.Herma K.