Crematie in Amsterdam

70% van de Amsterdammers kiest voor cremeren. Bij cremeren zijn er geen grafkosten, waardoor een crematie vaak goedkoper is dan begrafenis.
Na crematie zijn er vele mogelijkheden voor de bestemming van de as, zoals het uitstrooien of bijzetten van de urn in een graf.

Elk van de vier crematoria in Amsterdam heeft specifieke mogelijkheden en voordelen. Op Zorgvlied kunt u met elkaar wandelend over de begraafplaats uw dierbare naar ‘het Crematorion’ begeleiden. Bij de andere crematoria is het wegbrengen tot aan de oven beperkt/niet mogelijk, maar zijn de goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en andere faciliteiten weer een pré. Alle aula’s beschikken over moderne geluidsapparatuur, beeldschermen en bieden livestreaming aan. Hieronder meer informatie.

Rondom Amsterdam zijn er diverse mogelijkheden voor een crematie. Westerveld in Driehuis en crematorium Haarlem beschikken over mooie aula’s en in de zomer de optie om de herdenking buiten te houden. Daarnaast begeleiden we de uitvaart en crematie in alle overige steden, zoals Laren, Zaandam, Almere, Hilversum en Bilthoven.