Begrafenis Amsterdam

Zielhuis Uitvaart werkt met alle begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving. U bent vrij in de keuze van begraafplaats en niet gebonden aan de gemeente waar iemand is overleden of geboren. Wij verzorgen ook begrafenissen elders in het land of op natuurbegraafplaatsen.

Begraafplaatsen in Amsterdam

Elke begraafplaats in Amsterdam heeft zijn eigen unieke sfeer en ligging.

De Nieuwe OosterAmsterdam Oost
ZorgvliedAmsterdam Zuid
St. BarbaraWesterpark
BuitenverdertAmsterdam Zuid
WestgaardeAmsterdam West
Nieuwe Noorder Amsterdam Noord

Type graven

U kunt kiezen tussen twee typen graven: een algemeen graf of een particulier graf.
Een algemeen graf is de goedkoopste vorm van begraven. In een algemeen graf worden twee tot vier overledenen begraven (die geen band met elkaar hebben). De beheerder van de begraafplaats wijst de plek toe. U kunt een klein grafmonument plaatsen. Na de wettelijke grafrust van 10 jaar wordt het graf geruimd.
Een particulier graf wordt uitgegeven voor een periode van 10-20 jaar en kan desgewenst verlengd worden. U kunt zelf de plek uitkiezen. Er kunnen meerdere familieleden / vrienden worden begraven en/of er kunnen een aantal urnen worden bijgezet. Er moet onderhoud betaald worden tijdens de periode van gebruik.
Een graf op een natuurbegraafplaats wordt bij aankoop afgekocht met eeuwige grafrust. Het graf wordt niet geruimd maar gaat op  in de natuur.

natuurbegraafplaats de Bilt
begrafenis touw dalen

Kosten begrafenis in Amsterdam

De kosten voor een begrafenis variëren per begraafplaats en zijn afhankelijk van de keuze voor een algemeen – of particulier graf en de begraaf- en onderhoudskosten die de begraafplaats doorberekent. Zielhuis Uitvaart informeert u graag over de mogelijkheden en prijzen van de verschillende begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving. Belt u ons gerust om te bepalen welke begraafplaats het beste bij uw wensen en budget past : 06 267 930 77

Natuurbegraafplaats in de buurt van Amsterdam

Natuurbegraafplaatsen liggen in een bosrijke omgeving. De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats bij Amsterdam is Den en Rust in Bilthoven of Heidepol in Arnhem. Hier geven wij u een overzicht van alle natuurbegraafplaatsen in Nederland. Een alternatief voor natuurbegraven dichterbij is de ecologische grafwijk ‘Het Varenveld’ op Zorgvlied.

“ In moeilijke, verdrietige tijden zijn de lieve mensen van Zielhuis er. Het afscheid van mijn zus is een prachtige herinnering geworden. Haar persoonlijkheid, haar leven en haar dood waren de leidraad. Zielhuis werkt met aandacht voor alles en iedereen die betrokken was bij het afscheid. Complimenten namnes de familie en vrienden en heel veel dank!.”
Ingeborg Duracrus

“Zielhuis is zeer competent, maar bovenal heel warm en menselijk – zonder irritant of ja knikkerig te zijn. Ze kwamen met de juiste vragen en opmerkingen, dachten heel goed met ons mee om de uitvaart geheel in de gewenst stijl te laten verlopen. Ik hoop dat mijn nabestaanden straks ook bij Zielhuis aankloppen.”
Mari Maris

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.
Herma K.

“Hoewel ik slechts zijdelings betrokken was bij de organisatie van de begrafenis van een vriendin van me, toch was het overduidelijk dat de gehele uitvaart ontzettend liefdevol en vakkundig werd begeleid. Het kon eigenlijk niet beter. Ik houd er zeer goede herinneringen aan over. We voelden ons geborgen onder Wilma’s vleugels. Zo willen we allemaal wel gaan.”
Pat Krone

“Mijn broer had zijn wensen vooraf met Zielhuis besproken. Direct na de eerste ontmoeting met Robert Witlox hadden wij het vertrouwen dat het een mooi afscheid zou worden. De bijeenkomst in de Duif en daarna de bijzetting in het familiegraf in Brabant. Alles werd perfect geregeld. Zowel de familie uit Brabant als de Amsterdamse vrienden hebben hier intense en warme herinneringen aan. ”
George Buysrogge