Persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart voorbereiden betekent een aaneenschakeling van keuzes maken. Op deze pagina geven we algemene informatie wat aan de orde komt bij het regelen van een crematie of begrafenis. Een uitvaart is altijd maatwerk: sommige mensen hebben al veel eigen ideeën en helpen wij deze te realiseren. Ook als u niet weet waar te starten en mogelijk is, nemen we de tijd om dit samen uit te vinden. Voorop staat dat het gaat zoals u het wilt.

Begraven of cremeren

De keuze voor begraven of cremeren is zeer persoonlijk. Familietradities, religie en de kosten kunnen hierbij een rol spelen. Er wordt ons vaak gevraagd wat het milieu meer belast: begraven of cremeren. Volgens onderzoek maakt dat nauwelijks uit: begraven legt meer beslag op de ruimte, cremeren kost meer op energie. Het zijn vaak gevoelsmatige aspecten die de uiteindelijke keuze bepalen. Lees meer over crematie of begrafenis in Amsterdam en omgeving.

dalen grafmand met touwen
Zielhuis Uitvaart

Kist, mand, opbaarplank

Zielhuis Uitvaart heeft een uitgebreide aanbod van ecologische-  en reguliere kisten, (Fair Trade) grafmanden en opbaarplanken,  in verschillende prijscategorieën. Ter oriëntatie kunt u hier een aantal foto’s uit onze collectie bekijken.

Rouwvervoer

U kunt via ons de milieuvriendelijke rouwauto huren of een meer traditionele rouwauto. Er bestaan vele andere opties voor rouwvervoer zoals de uitvaartbus, met de boot naar Zorgvlied of samen op de fiets naar De Nieuwe Ooster.

Rouwkaart of advertentie

De rouwkaart krijgt een persoonlijk karakter door een passende tekst en foto, speciale vormgeving of papierkeuze. Wij kunnen u hierbij helpen. Mocht de wens livestream zijn, zorgen wij voor de code om op de kaart te plaatsen. U ontvangt een zetproef en we zorgen voor een snelle afhandeling bij de drukker. Een kaart om digitaal te versturen is wat steeds vaker ook gedaan wordt.  Waar gewenst regelen wij ook de plaatsing van een advertentie in de krant.

Alternatieve uitvaartlocatie

Een overweging is om het afscheid of de condoleance op een andere locatie dan de aula of koffiekamer te houden. Een afscheid in eigen sfeer, met ruimte en tijd om te herdenken en elkaar te ontmoeten, kan ook in een culturele ruimte, kerk, gewoon bij u thuis of in de kroeg op de hoek. Zielhuis Uitvaart heeft een uitgebreid aanbod van alternatieve afscheidslocaties. 

Zorgvlied aula live muziek
Werf 't Kromhout locatie uitvaart

Muziek en beeld

Muziek geeft ruimte aan gevoelens en herinneringen. Samen zingen geeft troost en verbinding. Als familieleden of vrienden zelf muziek maken, maakt dat het afscheid heel persoonlijk. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van musici uit ons netwerk. Een foto slide-show of filmpjes kunnen  een mooie aanvulling zijn op de toespraken en rituelen. Veel afscheidslocaties zijn hiervoor toegerust met speciale LCD schermen. Livestream en overige benodigde technische apparatuur via ons inhuren.

Nieuwe Noorder Muziek

Bloemen

Veldbloemen, rozen, vergeet-me-nietjes, een boeket van bloemen uit eigen tuin, bladeren en takken in de winter. U kunt zelf het bloemstuk (laten) maken. Iedereen vragen om één bloem mee te nemen zorgt voor een verbindend ritueel en kleurrijke boeketten.

Afscheid met rozen
De Nieuwe Noorder aula

Uitvaart fotografie

‘Is het wel gepast om de uitvaart te fotograferen?’  Vaak horen we een eerste twijfel. De praktijk leert dat men achteraf blij is met foto’s. Als u zeker wilt zijn van niet storende fotografie en kwaliteit kunt u via ons een uitvaartfotograaf regelen.

De Duif zelf kist dragen

Persoonlijke uitvaartverzorging in Amsterdam e.o.

Zielhuis Uitvaart is gespecialiseerd in persoonlijke uitvaarten. Het persoonlijke zit hem meestal niet in buitengewone zaken, maar gaat vooral over respect en aandacht voor hoe iemand bij leven was. Uw wensen staan centraal, wij denken mee en zijn creatief in het besparen van kosten en zorgen dat alles tot in detail geregeld is.

Ons werkgebied beslaat alle stadsdelen in Amsterdam en plaatsen in de omgeving, zoals Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Noord, Diemen, Amstelveen, Haarlem, Zaanstreek.

“ Als je iets anders wilt dan de standaard uitvaart (koffie en slappe cake), is Zielhuis de goede plek om aan te kloppen. Met hun hulp hebben we de uitvaart van onze vader (een ouwe rocker met excentriek karakter) een eigen draai kunnen geven. Zo wilden wij graag een meer informele begrafenis met live muziek, een kist waar mensen op konden tekenen en hebben we een eigen kaart ontworpen. Wilma stond open voor al onze ideeën en heeft ons bijvoorbeeld geholpen aan een speciale drukker waarbij nog dezelfde dag de rouwkaarten konden ophalen. ”
Thera de Werdt

Mijn vriendin was boeddhist, ze had een belangrijke taak in het Zencentrum. Toen ze ziek werd heeft ze gevraagd of daar een afscheidsritueel gehouden kon worden. Twee uur lang liepen mensen stil naar binnen, gingen zitten en waakten bij haar, terwijl zij daar lag, in een zelfgemaakte wade. Ik vond het prachtig, zo helemaal zonder woorden.”
Hannah

Zielhuis Uitvaart onderscheidt zich door een bijzondere combinatie van persoonlijke betrokkenheid en zakelijk handelen. Wilma was er in de dagen na het overlijden met een luisterend oor en regelde tussendoor alle praktische zaken die nodig zijn voor het welslagen van de dag van de crematie. Het resulteerde in een bijzonder, persoonlijk afscheid waar wij zelf ook als familie intens aan konden deelnemen. Juist omdát het zo goed was afgestemd op onze wensen en alles tot in de puntjes netjes geregeld was.
Maartje Zwart

Dank voor alles wat je gedaan hebt en mogelijk hebt gemaakt. Dank ook voor je zorgvuldigheid en inspiratie, waardoor veel dingen konden en iedereen er bij betrokken was. Je maakt waar wat je zegt en ik denk nog wel meer.
Michelle Delleman

Wij hadden de uitvaart op een bijzondere locatie, die voor Wilma ook nieuw was en eigenlijk niet volledig geschikt was voor een dergelijke bijeenkomst. Wilma improviseerde waar nodig. Wij kijken terug op een ontspannen, warme en mooie afscheidsbijeenkomst. We bevelen Zielhuis Uitvaart van harte aan.
Annet van Vuren

De dag van de uitvaart is verlopen zoals wij in gedachten hadden, mede door de warme en betrokken manier waarop Wilma werkt. Zij ondersteunde ons om telkens goed aan onszelf te denken en gaf ons tips. We hebben dit als heel bijzonder ervaren.
En niet onbelangrijk: de factuur viel reuze mee.
J. Smit

“Ik word als afscheidsfotograaf regelmatig door Zielhuis ingeschakeld voor het vastleggen van de laatste levensfase of uitvaart.
Wilma den Uijl en Robert Witlox werken met bezieling. Alles wordt zo goed geregeld dat je ze op de dag zelf niet ziet, behalve als het nodig is dan zijn ze waar ze moeten zijn. Van alle uitvaarten die ik heb vastgelegd voor Zielhuis is er geen een ook maar eingszins hetzelfde. Toppers!
Jacqueline Dersjant afscheidsfotografie

 

Uitvaartfotografie

Zielhuis Uitvaart werkt met professionele fotografen, gespecialiseerd in afscheidfotografie, zoals:

Jacqueline: afscheid.jacquelinedersjant.com

Milvia:
degevoeligeplaat.nu

Bernice: bijzonderemomentenfotografie.nl

Anouk: 
zonnestraal-uitvaartfotografie.nl

Foto’s op deze website zijn gemaakt door uitvaartbegeleiders van Zielhuis of bovenstaande  uitvaart – afscheidsfotografen.