De Nieuwe Ooster

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster ligt aan de Kruislaan 126 in de Watergraafsmeer. Het gedenkpark heeft een Rijksmonumentale status en is een oase van rust in Amsterdam. De begraafplaats staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan bomen en planten.

De Nieuwe Ooster beschikt over twee aula’sDe monumentale Jan Leupen aula wordt gebruikt voor grote afscheidsbijeenkomsten. De moderne sfeervolle kleine aula is geschikt voor intieme bijeenkomsten tot ongeveer 50 mensen. De koffiekamer kan gemakkelijk bij de aula betrokken kan worden, waardoor creatief omgegaan kan worden met de beschikbare tijd. Er zijn vele catering mogelijkheden (o.a. multiculturele hapjes) en koffiekamer beschikt over een kleine binnentuin.

Begraven op De Nieuwe Ooster

Door het vrije beleid van De Nieuwe Ooster, is iedereen welkom om op zijn of haar eigen manier begraven te worden. Speciale velden waar kinderen tot 12 jaar begraven kunnen worden en een groot islamitisch gedeelte met bewassingsruimte. Naast ruime keuze uit particuliere graven is er ook de mogelijkheid voor een algemeen graf speciaaldeze graven liggen langs een hoofdpad en zijn ruimer opgezet dan de gewone algemene graven. U kunt een gedenksteen en beplanting plaatsen. Het graf blijft tien jaar bestaan. Na afloop van die tien jaar wordt de overledene herbegraven in het verzamelgraf. Deze plek heeft een speciaal monument en is te bezoeken als gedenkplek.

Waarom kiezen voor een begrafenis op De Nieuwe Ooster:

  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 9 vanaf CS, bus 323 vanaf Amstel)
  • Parkeerplekken voor fietsen en gratis parkeerkaart voor auto’s voor genodigden.
  • Een park met rijke historie, bijzondere graven en prachtige flora en fauna
  • Moderne apparatuur voor muziek en beeld. Er is een orgel en piano.
  • Gratis geluid- en DVD opname van de afscheidsbijeenkomst.
  • Voor mensen slecht ter been is er gratis vervoer met een servicewagen.
  • De Nieuwe Ooster organiseert vele activiteiten voor nabestaanden, zoals elke laatste zondag van de maand een open lotgenoten nabestaanden groep onder professionele begeleiding in het café-museum Tot Zover en de tweejaarlijks de lichtjesavond.

Er zijn diverse alternatieve locaties voor condoleance in de buurt, zoals Huize Frankendael, Grand Café Frankendael, de Kas.

De Nieuwe Ooster is van de Gemeente Amsterdam en werkt zonder winstoogmerk.
De Nieuwe Ooster heeft zelf geen uitvaartverzorgers in dienst, er wordt gewerkt met onafhankelijke uitvaartondernemers, zoals Zielhuis Uitvaart. Voor meer informatie over de locatie en de kosten voor een uitvaart op De Nieuwe Ooster, bel naar: 06 267 930 77