De Nieuwe Ooster 

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster ligt aan de Kruislaan 126 in de Watergraafsmeer. Het gedenkpark heeft een Rijksmonumentale status en is een oase van rust in Amsterdam.

De Nieuwe Ooster beschikt over twee aula’s. De monumentale Jan Leupen aula wordt gebruikt voor grote afscheidsbijeenkomsten. De moderne sfeervolle kleine aula is geschikt voor intieme bijeenkomsten tot ongeveer 50 mensen. De koffiekamer kan gemakkelijk bij de aula betrokken kan worden, waardoor creatief omgegaan kan worden met de beschikbare tijd. Er zijn vele catering mogelijkheden (o.a. multiculturele hapjes) en koffiekamer beschikt over een kleine binnentuin.

Waarom kiezen voor een crematie op De Nieuwe Ooster:

  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 9 vanaf CS, bus 323 vanaf Amstel)
  • Parkeerplekken voor fietsen en gratis parkeerkaart voor auto’s voor genodigden.
  • Een park met rijke historie, bijzondere graven en prachtige flora en fauna
  • Moderne apparatuur voor muziek en beeld.  Er is een orgel en piano.
  • Gratis geluid- en DVD opname van de afscheidsbijeenkomst. 
  • Voor mensen slecht ter been is er gratis vervoer met een servicewagen.
  • De Nieuwe Ooster organiseert vele activiteiten voor nabestaanden, zoals elke laatste zondag van de maand een open lotgenoten nabestaanden groep onder professionele begeleiding in het café-museum Tot Zover en de tweejaarlijks de lichtjesavond. 

Er zijn diverse alternatieve locaties voor condoleance in de buurt, zoals Huize Frankendael, Grand Café Frankendael, de Kas.

De Nieuwe Ooster is van de Gemeente Amsterdam en werkt zonder winstoogmerk. 

De Nieuwe Ooster heeft zelf geen uitvaartverzorgers in dienst, er wordt gewerkt met onafhankelijke uitvaartondernemers, zoals Zielhuis Uitvaart. Voor meer informatie over de locatie de kosten voor een uitvaart op De Nieuwe Ooster, bel naar: 06 267 930 77

nieuwe ooster kist omhoog