De Nieuwe Noorder

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder, voorheen de Noorder begraafplaats, ligt aan de Buikslotermeerdijk 83 in Amsterdam Noord. Door haar bescheiden omvang en rijke historie is het een mooi intiem gedenkpark. Door de verscheidenheid aan bijzondere beplanting is het er het hele jaar door weelderig groen.

Begraven op De Nieuwe Noorder

De Nieuwe Noorder beschikt over alle moderne faciliteiten om een persoonlijke invulling aan een uitvaart te geven. De aula is licht en prachtig gelegen, met water rondom, uitzicht op de lucht en het park.Ook de ontvangstkamer en koffiekamer zijn modern en sfeervol. Kenmerkend voor de Nieuwe Noorder is de kleinschaligheid. Er vinden slechts drie herdenkingen per dag plaatst, waardoor er in alle rust afscheid genomen worden. Vanwege haar ligging aan de Buikslotermeerdijk is aankomst per een boot ook mogelijk.

Waarom kiezen voor een begrafenis op De Nieuwe Noorder in Amsterdam Noord:

  • Ligging aan het water, dus ook per boot bereikbaar.
  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar met de fiets (10 minuten vanaf de pont).
  • Prachtige lichte aula en ontvangstruimtes.
  • Losse stoelen in de aula, waardoor een opstelling naar eigen wens mogelijk is.
  • Modern geluidssysteem, groot beeldscherm en livestream.

De Nieuwe Noorder is van de Gemeente Amsterdam en werkt zonder winstoogmerk. De Nieuwe Noorder heeft zelf geen uitvaartverzorgers in dienst, er wordt gewerkt met onafhankelijke uitvaartondernemers, zoals Zielhuis Uitvaart. Voor meer informatie over de locatie en de kosten voor een uitvaart op De Nieuwe Noorder, bel naar: 06 267 930 77