Uitvaartverzekeringen

Het is een misverstand dat u verplicht bent de aan verzekering gelieerde uitvaartmaatschappij in te schakelen, zoals Yarden, Monuta, Dela. U heeft altijd vrije keuze.

Ook verzekeringsmaatschappijen als Ardanta, Nationale Nederlanden, Reaal, Nuvema schijnen door te verwijzen naar de dichtsbijzijnde grote uitvaartonderneming, terwijl u gewoon voor een kleinschalige onderneming kunt kiezen.

Weet dat u ons altijd kunt bellen. Samen met u bekijken we de polis(sen) en gaan we na welk bedrag wordt uitgekeerd.  We informeren u transparant en berekenen de financiële voor/nadelen, zodat u een bewuste keuze kunt maken. Wij zorgen desgewenst voor verdere afhandeling met de verzekeringsmaatschappij.

Kapitaalverzekering of Naturaverzekering

Een kapitaalverzekering keert bij overlijden het verzekerde bedrag uit aan de erfgenamen of de uitvaartonderneming. De meeste verzekeraars verzekeraars indexeren jaarlijks. U bent geheel vrij op welke wijze u de uitvaart invult. Afhankelijk van het bedrag kan de uitvaart hiervan geheel of gedeeltelijk betaalt worden. Mocht er geld overblijven dan wordt dat toegevoegd aan de nalatenschap.

Een naturaverzekering bestaat uit een (standaard) pakket aan diensten en producten (Dela, Monuta, PC, UZ en Yarden). Voor alle afwijkingen, bijvoorbeeld een andere kist, meer rouwkaarten én specifieke wensen moet worden bijbetaald. Er wordt – bij een goedkopere uitvaart – geen geld teruggestort. Als u de uitvaart door een andere onderneming laat begeleiden, wordt meestal een lager bedrag uitgekeerd dan de poliswaarde. De praktijk leert dit niet hoeft te betekenen dat u duurder uit bent.

uitvaartverzekering oude polis indienen