Kosten natuurbegraafplaats

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zich te laten begraven op een natuurbegraafplaats. Er zitten een aantal voordelen aan een natuurbegrafenis. Zo is een natuurbegrafenis duurzamer dan een reguliere begrafenis. Ook vinden nabestaanden natuurbegraafplaatsen vaak zeer prettig om te bezoeken. Overweegt u een laatste rustplaats in de natuur? Dan is het handig om te weten welke kosten er aan een natuurbegraafplaats verbonden zijn. De kosten voor een natuurbegraafplaats kunnen echter veel verschillen per begraafplaats. Dit komt deels door de plaatselijke wetgeving en deels door de verschillen tussen wat wel en niet is inbegrepen bij de prijs. Vaak zijn de kosten voor een natuurbegraafplaats met eeuwige grafrust rond de €2.500,- tot €4.500,-. Afhankelijk van de begraafplaats kan het dus ook duurder of juist goedkoper zijn.

natuurbegraafplaats de Bilt
natuur graf natuurbegraafplaats

Eeuwige grafrust

Veel mensen vinden het fijn om te kiezen voor eeuwige grafrust. Ook bij een natuurbegraafplaats is het vaak mogelijk om hiervoor te kiezen. Eeuwige grafrust houdt in dat de grafrechten van het graf voor onbepaalde tijd vergeven zijn. Het graf wordt dan dus behouden zolang de begraafplaats bestaat, zonder dat de grafrechten steeds verlengd hoeven worden. De kosten voor een natuurbegraafplaats met eeuwige grafrust liggen  logischerwijs hoger dan de kosten voor een graf met bepaalde tijd. Bij veel natuurbegraafplaatsen zit eeuwige grafrust standaard inbegrepen bij de prijs.

Kosten natuurbegraafplaats vergeleken met reguliere begraafplaatsen

Het kan soms lastig zijn om de kosten voor een natuurbegraafplaats te vergelijken met de kosten voor een reguliere begraafplaats. Dit komt omdat er meerdere zaken zijn om rekening mee te houden. Zo moet u bij het vergelijken goed op de grafrechten letten. Zo kunt u bij veel natuurbegraafplaatsen dus kiezen voor eeuwige grafrust maar kunt u bij reguliere begraafplaatsen de grafrechten vaak alleen maar voor bepaalde tijd kopen. Houdt er dan dus rekening mee dat de grafrechten dan bijvoorbeeld na 10 of 20 jaar verlengd moeten worden, hierdoor kunnen de kosten flink oplopen. Verder zijn er nog een paar andere zaken om rekening mee te houden. Zo is er bij een natuurbegraafplaats geen gedenksteen nodig en hierdoor bespaart u natuurlijk ook kosten.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u vragen over natuurbegraafplaatsen en over de kosten die daarbij komen kijken? Of heeft u vragen over  een groene uitvaart? Dan kunt u contact met ons opnemen.
U kunt ons bellen op 06 267 930 77. Voor het melden van overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.
Voor vragen of voor het maken van een afspraak verzoeken wij u om overdag te bellen. U kunt ons ook via de mail bereiken op info@zielhuis-uitvaart.nl.