Kosten uitvaart

Zielhuis Uitvaart staat er om bekend uitvaarten, begrafenissen of crematies precies naar de wensen en voorkeuren van de klant vorm te geven. Omdat iedere uitvaart uniek is hebben wij geen uitvaartcalculator. In plaats daarvan bespreken wij graag uw wensen samen met u. In zo’n gesprek zetten we samen uw wensen op een rijtje en maken we een indicatie van de kosten. Zo’n gesprek verplicht u tot niets en is gratis.

We denken altijd mee in het besparen van kosten en dragen alternatieven aan die dicht bij de wensen liggen, maar met minder kosten gepaard gaan. Om u toch inzicht te geven in de kosten van een uitvaart hebben we een aantal voorbeelden van uitvaarten met de daarbij horende kosten uitgewerkt.

Neem contact op met Zielhuis Uitvaart, dan maken we een kostenindicatie op basis van uw wensen en budget. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met: 06 267 930 77

Gemiddelde uitvaartkosten

De gemiddelde uitvaartkosten voor 2023 zijn, uitgaande van een standaard uitvaart, door de consumentenbond beraamd op: € 7.500 voor een crematie en € 9.500 voor een begrafenis.

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van verschillende keuzes, zoals:

  • Thuis opbaren is goedkoper dan in een uitvaartcentrum.
  • Kisten, manden en opbaarplanken zijn er in verschillende prijsklassen.
  • Een begrafenis is duurder dan een crematie.
  • Nodigt u veel mensen uit, dan verstuurt u meer kaarten en is extra tijd voor de afscheidsbijeenkomst nodig.
  • De kosten voor de catering zijn afhankelijk van de locatie, aantal mensen en de keuze voor drank/hapjes.
  • Bij een uitvaart met veel mensen, advertenties en speciale wensen kunnen de kosten oplopen tot 10.000 Euro of meer.

Tegelijkertijd hoeft u niet alles uit te besteden en bent vrij om sommige zaken zelf te doen: zoals de rouwkaart maken, zelf de bloemen verzorgen, de kist of wade maken. Via eigen kring het rouwvervoer, de dragers, muzikanten en fotograaf regelen. Wellicht kent u een passende locatie voor de afscheidsbijeenkomst met mogelijkheid van eigen catering?

Globale prijsindicatie Zielhuis Uitvaartvantot
Opbaren, afhankelijk van plaats opbaren200875
Kist/mand/baar, afhankelijk van materiaal en ontwerp2001250
Rouwkaart, afhankelijk van aantal, soort papier, vormgeving150650
Advertentie, afhankelijk van regionale of landelijke krant en grootte3002000
Rouwvervoer, afhankelijk van type, aantal, tijdsduur en afstand1751000
Crematie, afhankelijk van locatie en tijdstip6001300
Begraven, afhankelijk van type graf en begraafplaats15008500
Aula/koffiekamer of alternatieve locatie, afh van tijdsduur en huurprijs2502000
Consumpties, afhankelijk van aantal en keuze drankje/hapje1003500
Bijkomende kosten, zoals, fotograaf, musici, voorganger, rituele bewassing, dragers, bloemen, etcP.MP.M
Zielhuis Uitvaartbegeleiding, afhankelijk van tijdsduur10002250

Het uitgangspunt van Zielhuis Uitvaart is dat iedereen recht heeft op een persoonlijke uitvaart. Wij vinden het belangrijk dat de begrafenis of crematie aansluit op uw wensen en ook op het beschikbare budget. Ook met een kleiner dan gemiddeld budget is een persoonlijke uitvaart door Zielhuis Uitvaart in Amsterdam mogelijk. Een intiem afscheid met stille crematie kunnen we voor u regelen vanaf € 2.750,00.

“ De uitvaart van mijn schoonmoeder was tien jaar geleden bijna twee maal zo duur als de uitvaart van mijn vader nu. Van te voren zijn we goed geïnformeerd over de financiële consequenties van elke keuze. In mijn ogen werkt Zielhuis op een unieke manier in de uitvaartbranche: warm en betrokken, helder en eerlijk. Ze geven de vrijheid voor een herdenking die bij je eigenheid en portemonnee past.
H. Janssen

Toen mijn vriend nog leefde zei hij altijd: ‘Duizenden euro’s voor mijn uitvaart? Alsjeblieft niet!’ Het moest van hem zo eenvoudig en zo goedkoop mogelijk zijn. ‘Geld geef je uit aan leven, niet aan de dood’. We hebben zijn wens bij Zielhuis kunnen respecteren … wel met een toost op zijn leven!
Anna

Wij waren verrast en blij dat Zielhuis Uitvaart oprecht meedacht om de kosten te besparen.
H. Komanicki

“Wij hadden specifieke wensen voor een kleine en persoonlijke uitvaart en Zielhuis heeft ons daarbij goed geholpen. Volledige transparantie over de kosten en hele fijne persoonlijke samenwerking.”
Lennart Remeijsen

“Mijn tante had een uitvaartpolis bij Dela, zij was niet een vrouw van standaarden, we kozen daarom voor het uitkeren van de basis pakketverzekering en lieten de uitvaart door Zielhuis verzorgen. De gedrevenheid, creativiteit, betrokkenheid en fijne samenwerking was super.
Hanneke Ruiter