kosten banner

Kosten uitvaart

De kosten van een begrafenis of crematie kunnen behoorlijk variëren. Een uitvaart kost gemiddeld rond de 6.500 tot 9.500 Euro. Het kan goedkoper: Zielhuis Uitvaart verzorgt ook intieme persoonlijke uitvaarten vanaf 3.000 Euro.

Uitvaartkosten zijn afhankelijk van verschillende keuzes

  • Thuis opbaren is goedkoper dan in een uitvaartcentrum.
  • Kisten, manden en opbaarplanken zijn er in verschillende prijsklassen.
  • Een begrafenis is duurder dan een crematie.
  • Nodigt u veel mensen uit, dan verstuurt u meer kaarten en is extra tijd voor de afscheidsbijeenkomst nodig.
  • De kosten voor de catering zijn afhankelijk van de locatie, aantal mensen en de keuze voor drank/hapjes.
  • Bij een uitvaart met veel mensen, advertenties en speciale wensen kunnen de kosten oplopen tot 10.000 Euro of meer.

Tegelijkertijd hoeft u niet alles uit te besteden en bent vrij om sommige zaken zelf te doen: zoals de rouwkaart maken, zelf de bloemen verzorgen, de kist of wade maken. Via eigen kring het rouwvervoer, de dragers, muzikanten en fotograaf regelen. Wellicht kent u een passende locatie voor de afscheidsbijeenkomst met mogelijkheid van eigen catering?

Uitvaart naar eigen wens en budget

Bij Zielhuis Uitvaart is het mogelijk om de uitvaart naar eigen wens én budget in te vullen. Wij berekenen geen hoge provisies voor producten en diensten, daarmee zijn wij onafhankelijk en vrij om te regelen wat bij u past, tegen acceptabele kosten. Ook als u een uitvaartverzekering heeft, kunt u een kleinschalige uitvaartonderneming als Zielhuis Uitvaart inschakelen.

Globale prijsindicatie Zielhuis Uitvaartvantot
Opbaren, afhankelijk van plaats opbaren200875
Kist/mand/baar, afhankelijk van materiaal en ontwerp2001250
Rouwkaart, afhankelijk van aantal, soort papier, vormgeving150650
Advertentie, afhankelijk van regionale of landelijke krant en grootte3002000
Rouwvervoer, afhankelijk van type, aantal, tijdsduur en afstand1751000
Crematie, afhankelijk van locatie en tijdstip6001300
Begraven, afhankelijk van type graf en begraafplaats15008500
Aula/koffiekamer of alternatieve locatie, afh van tijdsduur en huurprijs2502000
Consumpties, afhankelijk van aantal en keuze drankje/hapje1003500
Bijkomende kosten, zoals, fotograaf, musici, voorganger, rituele bewassing, dragers, bloemen, etcP.MP.M
Zielhuis Uitvaartbegeleiding, afhankelijk van tijdsduur10002250

Informatie over kosten uitvaart

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een uitvaart? Samen kunnen we de inhoudelijke en financiële afwegingen nagaan. Zielhuis Uitvaart denkt altijd mee om de uitvaart aan te laten sluiten bij uw wensen en budget. Belt u ons gerust voor een vrijblijvende afspraak: 06 267 930 77
Ook met een uitvaartverzekering (zoals Ardanta, Nationale Nederlanden, Reaal, Dela e.a.) kunnen wij de uitvaart verzorgen. Wij maken op basis van uw wensen een heldere offerte, met indien gewenst kostenbesparende suggesties.

“ De uitvaart van mijn schoonmoeder was tien jaar geleden bijna twee maal zo duur als de uitvaart van mijn vader nu. Van te voren zijn we goed geïnformeerd over de financiële consequenties van elke keuze. In mijn ogen werkt Zielhuis op een unieke manier in de uitvaartbranche: warm en betrokken, helder en eerlijk. Ze geven de vrijheid voor een herdenking die bij je eigenheid en portemonnee past.
H. Janssen

Toen mijn vriend nog leefde zei hij altijd: ‘Duizenden euro’s voor mijn uitvaart? Alsjeblieft niet!’ Het moest van hem zo eenvoudig en zo goedkoop mogelijk zijn. ‘Geld geef je uit aan leven, niet aan de dood’. We hebben zijn wens bij Zielhuis kunnen respecteren … wel met een toost op zijn leven!
Anna

Wij waren verrast en blij dat Zielhuis Uitvaart oprecht meedacht om de kosten te besparen.
H. Komanicki

Zielhuis-Uitvaart uitvaartscore
uitvaartverzekering

“Wij hadden specifieke wensen voor een kleine en persoonlijke uitvaart en Zielhuis heeft ons daarbij goed geholpen. Volledige transparantie over de kosten en hele fijne persoonlijke samenwerking.”
Lennart Remeijsen

 

“Mijn tante had een uitvaartpolis bij Dela, zij was niet een vrouw van standaarden, we kozen daarom voor het uitkeren van de basis pakketverzekering en lieten de uitvaart door Zielhuis verzorgen. De gedrevenheid, creativiteit, betrokkenheid en fijne samenwerking was super.
Hanneke Ruiter