Bootuitvaart - Uitvaart over het water

Amsterdam biedt de unieke mogelijkheid voor speciaal rouwvervoer, namelijk een uitvaart per boot. Een intieme tocht langs de grachten, over de Amstel of het IJ. Soms varen vrienden en familie op andere boten mee en staan er mensen langs de vaarroute om uit te zwaaien. U heeft ook de mogelijkheid vrienden en familie uit te nodigen naar de begraafplaats of crematorium te komen en te wachten op de aankomst van de uitvaartboot.

Herdenking op de boot

Een intieme persoonlijke herdenking varend op een boot, omringt door de rust van het water, geheel in eigen sfeer, behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt muziek afspelen, er is eventueel een microfoon voor speeches en soms meren we ergens aan, voor een picknick aan de wal voordat we doorvaren naar de begraafplaats of crematorium.

Varen naar begraafplaats of crematorium

De steiger van vertrek en de vaarroute stemmen we af in overleg met de schipper.  Er kan een speciale route worden gevaren, bijvoorbeeld langs gebouwen en plekken die van betekenis waren voor jullie. De boottocht duurt meestal een uur tot anderhalf uur. Dus alle tijd om samen herinneringen op te halen en wat te eten en te drinken.

Zorgvlied en De Nieuwe Noorder zijn de enige begraafplaatsen in Amsterdam met aanlegsteiger.

Kosten uitvaart per boot

De kosten voor het huren van een uitvaartboot zijn opgebouwd uit de huur van het (type) schip, de eventuele voorvaarkosten, de duur van de vaartocht en terugvaarkosten naar rederij. Catering kan verzorgd worden en bij sommige rederijen is het toegestaan zelf drankjes en hapjes mee te nemen.

Er zijn verschillende type salonboten,  oudere schepen of een sloep te huren. Met eigen boot kan natuurlijk ook. De (electrische) salonboot waar Zielhuis mee vaart is van Rederij Prinsengracht. Bel Zielhuis Uitvaart voor meer informatie over de mogelijkheden en een offerte voor een bootuitvaart: 06 267 930 77