bij overlijden banner

Bij overlijden

Zielhuis Uitvaart is 24|7 bereikbaar, ook ’s nachts: 06 267 930 77. Wij kunnen zo snel mogelijk naar u toe komen maar misschien heeft u behoefte om eerst met elkaar te zijn en beantwoorden wij uw eerste vragen per telefoon.

Hier kunt u lezen wat te doen in specifieke situaties zoals overlijden thuis, in een ziekenhuis of zorginstelling of bij overlijden in buitenland. Ook repatriëring kan via ons geregeld worden.

Opbaren

Nadat de arts is geweest kan de laatste verzorging worden gegeven. U kunt, eventueel met onze hulp en uitleg, uw dierbare zelf wassen en aankleden of geheel door ons laten doen.

Opbaren kan thuis in de vertrouwde omgeving, wij nemen daarvoor de spullen mee. Een alternatief is het afscheidshuis, u ontvangt van ons de sleutel, zodat u er op elk gewenst moment naar toe kunt. Ook kunnen wij u informeren over de mogelijkheden en prijzen van diverse uitvaartcentra. Wij zorgen voor de overbrenging naar de opbaar plek van uw keuze.

Vaak worden de eerste details van de begrafenis of crematie op dezelfde dag besproken maar soms is dat te zwaar en maken we een afspraak voor de volgende dag.

Uitvaart voorbereiden

Met degenen die zorg dragen voor het afscheid gaan we om tafel zitten. Dat kunnen familieleden zijn maar natuurlijk ook vrienden. Wat zijn de ideeën en gewenste sfeer van het afscheid: wat past bij het leven van degene van wie u afscheid neemt, heeft de overledene speciale wensen besproken en wat is voor u als betrokkenen belangrijk?

De eerste praktische zaken worden besproken zoals de dag van de uitvaart, de afscheidslocatie, wel/geen rouwbezoek. Allemaal informatie die nodig is voor de rouwkaart die meestal de volgende dag gedrukt en verzonden wordt.

De dagen daarna ondersteunen wij u stapsgewijs om samen de uitvaart op eigen wijze vorm te geven. Een afscheid dat past bij de overledene en troost biedt aan degenen die achter blijven.

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

“Toen ik je belde om 12 uur ’s nachts kwam je gewoon om samen met ons mijn moeder te verzorgen. Je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging. Ik gaf je daarna spontaan drie zoenen, zo vertrouwd voelde het meteen.” Saskia K

“ Het afscheidshuis is voor ons een dierbare plek geworden, we wisten niet dat zoiets bestond. Het was fijn dat we zo welkom waren en helemaal onze eigen gang konden gaan, er naar toe wanneer wie wij wilden. M. van Beek

Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat Wilma ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!” Francine.

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.Herma K.