bij overlijden banner

Bij overlijden

Zielhuis Uitvaart is 24|7 bereikbaar: 06 267 930 77. U krijgt direct een ervaren uitvaartbegeleider aan de telefoon, ook in de avond en nacht.

Er is veelal geen reden om snel te gaan regelen. Als eerste wordt de (huis)arts gebeld. Daarna belt u Zielhuis Uitvaart en we stemmen af op welk tijdstip wij komen. Dat kan zo snel mogelijk of wat  later.
Neem samen de tijd om stil te staan bij het overlijden en de familie en vrienden die u om u heen wilt hebben te bellen.
Hier kunt u lezen wat te doen in specifieke situaties.

Laatste verzorging

Nadat de arts is geweest kan de laatste verzorging worden gegeven. Wij kunnen bij het verzorgen (wassen en kleden) helpen en nemen er alle tijd voor. Als het thuis of in de kamer van de zorginstelling niet kan, kunnen we dit later doen in het uitvaartcentrum. U kunt de verzorging ook aan ons overlaten, wij nemen dan de uitgekozen kleding mee en zorgen voor de overbrenging  naar de gewenste plek van opbaren. 

Opbaren

Opbaren kan thuis in de vertrouwde omgeving, met als voordeel dat u de dagen voor de begrafenis of crematie in eigen sfeer rondom uw dierbare kunt invullen. Opbaren kan op bed, in kist of mand of opbaarplank. Wij nemen de benodigde spullen mee. Een thuisopbaring wordt door ons zorgvuldig begeleidt.

Een alternatief is het huren van een afscheidskamer (met keuken), u ontvangt van ons de sleutel, zodat u er op elk gewenst moment naar toe kunt. Ook kunnen wij u informeren over de mogelijkheden en prijzen van diverse uitvaartcentra in Amsterdam.

thuis afscheid nemen na overlijden
Afscheid nemen thuis

Uitvaart voorbereiden

Met degenen die zorg dragen voor het afscheid gaan we om tafel zitten. Dat kunnen familieleden zijn maar natuurlijk ook vrienden. We nemen de tijd om te horen wat past bij het het leven van uw dierbare, zijn er speciale wensen, wat is voor u als betrokkenen belangrijk, hoe kunnen we kinderen betrekken bij het afscheid? Wij denken met u mee om uw ideeën te realiseren.

Kiest u voor een (natuur)begrafenis of crematie? Wellicht een afscheidsbijeenkomst op een bijzondere locatie? Wel of geen rouwbezoek of livestream? Allemaal informatie die nodig is voor de kaart, die meestal de volgende dag gedrukt en verzonden wordt.

De dagen daarna ondersteunen wij u stapsgewijs om samen de uitvaart op eigen wijze vorm te geven. Een afscheid dat past bij de overledene en troost biedt aan degenen die achter blijven.

“Toen ik je belde om 12 uur ’s nachts kwam je gewoon om samen met ons mijn moeder te verzorgen. Je hield iedereen in de gaten of het allemaal wel ging. Ik gaf je daarna spontaan drie zoenen, zo vertrouwd voelde het meteen.”
Saskia K

“ De afscheidskamer is voor ons een dierbare plek geworden, we wisten niet dat zoiets bestond. Het was fijn dat we zo welkom waren en helemaal onze eigen gang konden gaan, er naar toe wanneer wie wij wilden.
M. van Beek

Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat je ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!” Francine

“Mijn vriendin was boeddhist, ze had een belangrijke taak in het Zencentrum. Toen ze ziek werd heeft ze gevraagd of daar een afscheidsritueel gehouden kon worden. Twee uur lang liepen mensen stil naar binnen, gingen zitten en waakten bij haar, terwijl zij daar lag, in een zelfgemaakte wade. Ik vond het prachtig, zo helemaal zonder woorden.”
Hannah

Hoewel we al veel hadden bedacht, waren het van die kleine details en mogelijkheden waar je ons op wees die het helemaal passend maakten. We waren blij dat je zo creatief meedacht om kosten te besparen.
Herma K.