Anita Ligthart

“Laten weten wat er kan, in plaats van vertellen hoe het hoort”, is mijn uitgangspunt bij het begeleiden van nabestaanden tijdens de intense week van afscheid nemen. Ik ben flexibel en heb aandacht voor uw wensen en de mogelijkheden om deze te realiseren. Zo wordt het een persoonlijk, passend en liefdevol afscheid.

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de reclame/communicatiewereld in Amsterdam. Die ervaring neem ik mee als uitvaartverzorger. Er zijn gelijkenissen tussen de communicatie- en uitvaartwereld, zoals het goed kunnen luisteren en begrijpen wat het wérkelijke verhaal achter een vraag is. Als uitvaartbegeleider vind ik het contact met mensen het meest bijzondere en betekenisvolle van mijn werk.

Ik ben zorgzaam en neem de tijd om naar de wensen en verhalen te luisteren om in nauwe samenwerking een bijzondere uitvaart mogelijk te maken, waarin het leven herdacht wordt. Ik zorg dat alles afgestemd en op de achtergrond geregeld is, zodat u afscheid kunt nemen van uw dierbare op een manier die écht past.

Met veel trots werk ik al geruime tijd samen met het team van Zielhuis Uitvaart. Wilma en Robert zijn zeer betrokken en liefdevolle collega’s die op een prachtige eigen manier een afscheid samen met diverse families en vrienden vormgeven.

“We zijn heel blij met de manier waarop Anita en collega’s van Zielhuis ons begeleid hebben naar het indrukwekkende afscheid van mijn partner. Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat we in goede handen waren bij jou! Ik vertrouwde er volledig op dat jij precies wist wanneer wij waar aandacht aan moesten geven, en dat bleek te kloppen. We hebben zóveel lieve en complimenteuze reacties gekregen! Kortom, heel veel dank!!! Alix Royer