Uitvaartverzekeringen

Veel mensen denken dat ze bij het afsluiten van een uitvaartverzekering ook gebonden zijn aan de betreffende verzekeraar: dat is niet zo! U heeft altijd de vrijheid een (kleinschalige) uitvaartonderneming in te schakelen, zoals Zielhuis Uitvaart. Als u de uitvaart door ons laat verzorgen brengen wij de verzekeraar op de hoogte en zorgen dat het beschikbare bedrag uitgekeerd wordt. Zielhuis Uitvaart sluit geen uitvaartverzekeringen af. Wij menen dat verzekeren en uitvaarten begeleiden twee zeer verschillende branches zijn.

 

Keuze en kosten uitvaartverzekering

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen

Een kapitaalverzekering keert het verzekerde bedrag voor de uitvaart bij overlijden uit. De meeste verzekeraars indexeren jaarlijks. Met dit bedrag kunt u de uitvaart geheel naar eigen wens invullen.

Een naturaverzekering biedt een (standaard) pakket aan diensten en producten (Dela, Monuta, PC, UZ en Yarden). Voor alle afwijkingen, bijvoorbeeld een andere kist, meer rouwkaarten én andere dan standaard wensen moet worden bijbetaald.

Als u de uitvaart door een (kleinschalige) onderneming laat begeleiden, wordt meestal een lager bedrag uitgekeerd dan de poliswaarde van het naturapakket. De praktijk leert dat dit niet hoeft te betekenen dat u duurder uit bent.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de kosten van een uitvaart en uitvaartverzekeringen, een koopsompolis of uitvaartdeposito? Samen kunnen we de inhoudelijke en financiële afwegingen nagaan. Belt u ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Zielhuis Uitvaart kan u ook doorverwijzen naar een onafhankelijk specialist op het gebied van verzekeringen en nalatenschap.

 

  • Zielhuis Uitvaart   Utrechtsedwarsstraat 85c  1017 WD Amsterdam
    Bij overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar  06 267 930 77 
    info@zielhuis-uitvaart.nl