Zielhuis Uitvaart grafsteen

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

U bent hier: Home | De uitvaart

Persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart voorbereiden betekent een aaneenschakeling van keuzes maken. Op deze pagina geven we algemene informatie over wat aan de orde komt bij het regelen van een crematie of begrafenis. Een uitvaart is altijd maatwerk: bij ons staat voorop dat het gaat zoals u het wilt.

Begraven of cremeren

De keuze voor begraven of cremeren is zeer persoonlijk. Familietradities, religie en de kosten kunnen hierbij een rol spelen. Er wordt ons vaak gevraagd wat het milieu meer belast: begraven of cremeren. Volgens onderzoek maakt dat nauwelijks uit. Begraven legt meer beslag op de ruimte, cremeren meer op energie. Het zijn vaak gevoelsmatige aspecten die de uiteindelijke keuze bepalen. Lees meer over crematie of begrafenis in Amsterdam en omgeving.

Kist, mand, opbaarplank

Zielhuis Uitvaart heeft een uitgebreide aanbod van ecologische-  en reguliere kisten, (Fair Trade) grafmanden en opbaarplanken,  in verschillende prijscategorieën. Ter oriëntatie kunt u hier een aantal foto’s uit onze collectie bekijken.

Rouwvervoer

U kunt via ons de milieuvriendelijke rouwauto huren, of een meer traditionele rouwauto. Er  bestaan vele andere opties voor rouwvervoer, zoals de uitvaartbus, met de boot naar Zorgvlied of samen op de fiets naar De Nieuwe Ooster.

Alternatieve uitvaartlocatie

Een overweging is om het afscheid of de condoleance op een andere locatie dan de aula of koffiekamer te houden. Een theater, culturele ruimte, kerk of gewoon bij u thuis of de kroeg op de hoek, nodigt uit tot een afscheid in eigen sfeer, met ruimte en tijd om te herdenken en elkaar te ontmoeten. Zielhuis Uitvaart heeft een uitgebreid aanbod van alternatieve afscheidslocaties.

Rouwkaart of advertentie

Door een passende tekst, een foto of andere afbeelding, speciale vormgeving of papierkeuze krijgt de rouwkaart een persoonlijk karakter. Wij kunnen u hierbij helpen. U ontvangt een zetproef en we zorgen voor een snelle afhandeling bij de drukker of plaatsing advertentie in de krant. U kunt natuurlijk ook een e-mail de kaart versturen of social media een speciale gedenkpagina verspreiden.

Muziek en beeld

Muziek geeft ruimte aan gevoelens en herinneringen. Samen zingen geeft troost en verbinding. Als familieleden of vrienden zelf muziek maken maakt dat het afscheid heel persoonlijk. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van musici uit ons netwerk. Een foto slide-show kan een mooie aanvulling zijn op toespraken en rituelen. Veel afscheidslocaties zijn hiervoor toegerust met speciale LCD schermen of u kunt alle benodigde technische apparatuur via ons inhuren.

Bloemen

Zelf het bloemstuk maken of laten maken door uw eigen bloemist. Veldbloemen, rozen, vergeet-me-nietjes, een boeket van bloemen uit eigen tuin, bladeren en takken in de winter. Iedereen vragen één bloem mee te nemen zorgt voor een verbindend ritueel.

Uitvaart fotografie

‘Is het wel gepast om de uitvaart te fotograferen?, vaak horen we een eerste twijfel. De praktijk leert dat men achteraf blij is met foto’s. Als u zeker wilt zijn van niet storende fotografie en kwaliteit, regel dan via ons een uitvaartfotograaf.

Persoonlijke uitvaartverzorging in Amsterdam e.o.

Zielhuis Uitvaart is gespecialiseerd in persoonlijke uitvaarten. Het persoonlijke zit hem meestal niet in buitengewone zaken, maar gaat vooral over respect en aandacht voor hoe iemand bij leven was. Uw wensen staan centraal, wij denken mee en zijn creatief in het besparen van kosten en zorgen dat alles tot in detail geregeld is.

Ons werkgebied beslaat alle stadsdelen in Amsterdam en plaatsen in de omgeving, zoals Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Noord, Diemen, Amstelveen, Haarlem, Zaanstreek.

06 267 930 77
dag en nacht bereikbaar
info@zielhuis-uitvaart.nl

Als je iets anders wilt dan de standaard uitvaart (koffie en slappe cake), is Zielhuis de goede plek om aan te kloppen. Met hun hulp hebben we de uitvaart van onze vader (een ouwe rocker met excentriek karakter) een eigen draai kunnen geven. Zo wilden wij graag een meer informele begrafenis met live muziek, een kist waar mensen op konden tekenen en hebben we een eigen kaart ontworpen. Wilma stond open voor al onze ideeën en heeft ons bijvoorbeeld geholpen aan een speciale drukker waarbij nog dezelfde dag de rouwkaarten konden ophalen. ” Thera de Werdt

Mijn vriendin was boeddhist, ze had een belangrijke taak in het Zencentrum. Toen ze ziek werd heeft ze gevraagd of daar een afscheidsritueel gehouden kon worden. Twee uur lang liepen mensen stil naar binnen, gingen zitten en waakten bij haar, terwijl zij daar lag, in een zelfgemaakte wade. Ik vond het prachtig, zo helemaal zonder woorden.  Hannah

Dank voor alles wat je gedaan hebt en mogelijk hebt gemaakt. Dank ook voor je zorgvuldigheid en inspiratie, waardoor veel dingen konden en iedereen er bij betrokken was. Je maakt waar wat je zegt en ik denk nog wel meer.Michelle D

Zielhuis Uitvaart onderscheidt zich door een bijzondere combinatie van persoonlijke betrokkenheid en zakelijk handelen. Wilma was er in de dagen na het overlijden met een luisterend oor en regelde tussendoor alle praktische zaken die nodig zijn voor het welslagen van de dag van de crematie. Het resulteerde in een bijzonder, persoonlijk afscheid waar wij zelf ook als familie intens aan konden deelnemen. Juist omdát het zo goed was afgestemd op onze wensen en alles tot in de puntjes netjes geregeld was. Dank je wel, Wilma!  Maartje Zwart

Wij hadden de uitvaart op een bijzondere locatie, die voor Wilma ook nieuw was en eigenlijk niet volledig geschikt was voor een dergelijke bijeenkomst. Wilma improviseerde waar nodig, zorgde er bijvoorbeeld voor dat de muziek toch goed verliep, ondanks dat de geluidsinstallatie de dag ervoor kapot was gegaan. Ook zorgde ze dat de catering in alle de drukte goed verliep. Wij kijken terug op een ontspannen, warme en mooie afscheidsbijeenkomst. We bevelen Wilma van Zielhuis uitvaart, van harte aan. Annet van Vuren

De dag van de uitvaart is verlopen zoals wij in gedachten hadden, mede door de warme en betrokken manier waarop Wilma werkt. Zij ondersteunde ons om telkens goed aan onszelf te denken en gaf ons tips. We hebben dit als heel bijzonder ervaren. En ook niet onbelangrijk: de factuur viel reuze mee. J. Smit